Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: Доц. Бостанджиев при Карбовски: Никаква операция не

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: Доц. Бостанджиев при Карбовски: Никаква операция не
Коментари Харесай

Германия облекчава правилата за смяна на пола

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Свързани публикации: Доц. Бостанджиев при Карбовски: Никаква интервенция не може да направи от мъжа жена и от дамата - мъж. Това е тежка телесна щета

Германското държавно управление утвърди законопроект за облекчение на разпоредбите за промяна на пола, който възнамерява да внесе за гласоподаване в Бундестага, съобщи Ройтерс.

Управляващата в Германия лявоцентристка коалиция възнамерява реформиране на съществуващата система, която е учредена на закон за транссексуалните от 1980 година, който изисква лицата, искащи да си сменят пола, първо да се подложат на медицински прегледи, а по-късно да преминат през продължителни и скъпи правосъдни процедури.

Новият законопроект планува транссексуалните, интерсексуалните и небинарните хора да могат да трансформират данните за половата си принадлежност единствено с едно посещаване в локално бюро по гражданската регистрация.

Предложените законови промени не слагат възрастово ограничаване, макар че заявките на деца под 14 година ще би трябвало да бъдат подавани от родител или аставник.

Германската министърка по въпросите на фамилията Лиза Паус дефинира досегашния закон за транссексуалните като дискриминационен, съобщи Българска телеграфна агенция. " Най-сетне слагаме завършек на това ", означи Паус.

Правосъдният министър Марко Бушман изрази убеденост, че законът ще бъде признат от Бундестага.

Инфо: " 24 часа "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР